Vegetarische curry

Een heerlijke vegetarische curry met kikkererwten en boordevol groenten!

Dinner
Servings
2 porties
Prep Time
10 min.
Cook Time
20 min.
Ingredients
15
Total Time
35 min.

Equipment

/

Ingredients

·       1 kruidnagel

·       1/2 tl kurkuma

·       1/2 tl garam masala

·       1/2 tl chilipoeder

·       1/2 tl komijn

·       Peper & zout

·       Olijfolie

·       1 teentje knoflook

·       1 kleine ui

·       1 cm verse (gepelde) gember

·       1/2 rode peper

·       1/2 rode paprika

·       1/2 courgette

·       100-120ml kokosmelk

·       200g tomatenblokjes

·       50ml groentebouillon

·       1 tl citroensap

·       120g kikkererwten

·       2 halve perziken

·       160g volkoren of zilvervliesrijst

·       Optioneel: verse koriander

Instructions

1.     Snijd de gember, rode peper, ui en knoflook zeer fijn.

2.     Verhit in een pan wat olijfolie en voeg hieraan de gember, rode peper, ui en knoflook toe. Laat even bakken.

3.     Snijd de courgette en paprika in stukjes en voeg deze toe aan de rest van de pan. Bak de groenten ongeveer 5 minuten en voeg de kruiden toe.

4.     Voeg daarna de tomatenblokjes, kokosmelk, citroensap en groentebouillon toe.

5.     Proef goed en breng nog wat op smaak met peper, zout en eventueel andere kruiden.

6.     Kook de volkoren rijst gaar volgens de bereidingswijze op de verpakking.

7.     Snijd de halve perziken in partjes.

8.     Voeg dit als laatste toe samen met de uitgelekte kikkererwten. Laat dit nog even mee pruttelen.

9.     Vis de kruidnagel er uit en werk de curry af met wat verse koriander.

10.  Serveer de curry samen met de volkoren rijst.

Cookie Consent

Door op “OK” te klikken, gaat u akkoord met het opslaan van cookies op uw apparaat om de sitenavigatie te verbeteren, het sitegebruik te analyseren en te helpen bij onze marketinginspanningen. Bekijk ons privacybeleid voor meer informatie.