Chili sin carne tortilla cups

Een heerlijke vegetarische versie van chili con carne. We gebruiken kikkerewrten in plaats van gehakt!

Dinner
Servings
2 porties
Prep Time
10 min.
Cook Time
20 min.
Ingredients
12
Total Time
30 min.

Equipment

/

Ingredients

• 2 volkoren tortilla wraps

• 1 rode ui

• 1 teen knoflook

• 1 rode paprika

• 1/2 blik kidneybonen (200g)

• 1/2 blik kikkererwten (200g)

• 1 blik tomatenblokjes (400g)

• Handje mais uit blik

• Paprikapoeder

• Chilipoeder

• Peper en zout

• Olijfolie

• Opt: verse peterselie/koriander, zure room

Instructions

1. Verwarm de oven voor op 200 graden.

2. Duw de tortilla’s in een ronde vorm (ik gebruikte bakringen) en zet deze ongeveer 5 minuten in de oven tot ze bruin en krokant zijn.

3. Pers de knoflook fijn en snijd de rode ui en paprika in blokjes.

4. Verhit wat olie in een pan en bak de knoflook, rode ui en paprika. Stoof de groentjes tot ze wat zachter zijn.

5. Voeg daarna de tomatenblokjes, kidneybonen en kikkererwten toe.

6. Kruid goed af met paprikapoeder, chilipoeder, peper en zout.

7. Voeg als laatste de mais toe en roer goed om.

8. Laat even pruttelen.

9. Serveer de chili sin carne in de tortilla cups en werk eventueel af met wat zure room en verse kruiden.

Cookie Consent

Door op “OK” te klikken, gaat u akkoord met het opslaan van cookies op uw apparaat om de sitenavigatie te verbeteren, het sitegebruik te analyseren en te helpen bij onze marketinginspanningen. Bekijk ons privacybeleid voor meer informatie.