Mexicaanse shakshuka met tortilla chips

Shakshuka in een Mexicaans jasje!

Dinner
Servings
2 personen
Prep Time
10 min.
Cook Time
8-10 min.
Ingredients
14
Total Time
20 min.

Equipment

/

Ingredients

• 1 rode ui

• 1 teen knoflook

• 1/2 rode paprika

• 1/2 gele paprika

• 1 blik tomatenblokjes

• 1/2 blik kidneybonen

• 1/4 blikje mais

• 4 eieren

• Chili kruiden

• Paprika kruiden

• Peper en zout

• 1 avocado

• 2 volkoren tortilla wraps

• Olijfolie

Instructions

1. Snijd de rode ui, knoflook en paprika fijn.

2. Verhit wat olie in een grote pan en voeg de rode ui, knoflook en paprika toe. Laat even bakken.

3. Voeg daarna de tomatenblokjes, kidneybonen en mais toe. Kruid goed af met Chili kruiden, paprika kruiden, peper en zout.

4. Maak vier kuiltjes in het mengsel en breek daar de eitjes in. Dek de pan af en laat de eieren ongeveer 8-10 minuten stollen.

5. Verwarm de oven voor op 200 graden.

6. Snijd de tortilla’s in pizzapunten en besprenkel ze met wat olijfolie en grof zout.

7. Bak ze ongeveer 5 minuten in de oven tot ze bruin en krokant zijn.

8. Serveer de shakshuka in de pan met wat gesneden avocado en gebruik de tortilla chips om te dippen.

Cookie Consent

Door op “OK” te klikken, gaat u akkoord met het opslaan van cookies op uw apparaat om de sitenavigatie te verbeteren, het sitegebruik te analyseren en te helpen bij onze marketinginspanningen. Bekijk ons privacybeleid voor meer informatie.