1. Spoel de zwarte bonen af en laat deze uitlekken.
2. Snijd de rode ui, knoflook en peterselie fijn.
3. Verhit wat olie in een pan en bak hierin de ui en knoflook aan.
4. Doe de zwarte bonen in een blender of keukenmixer samen met de havermout, de gebakken ui & knoflook, peterselie, paprikapoeder, peper en zout. Mix dit tot een grove massa en kies zelf hoe fijn je de burgers wil hebben.
5. Vorm van het mengsel twee burgers. Als het geheel nog te nat is voeg je wat extra havermout toe.
6. Plaats de burgers even in de koelkast.
7. Maak ondertussen de guacamole.
8. Snijd de avocado doormidden en plet het vruchtvlees fijn met een vork. Voeg hieraan limoensap, peper en zout toe. Kruid goed af!
9. Haal de burgers uit de koelkast en verhit wat olie in een pan. Bak de burgers in ongeveer 8-10 minuten mooi bruin.
10. Snijd de broodjes doormidden en leg de burger en guacamole erop. Verder koos ik ervoor om mijn burger te beleggen met gesneden kerstomaatjes, gebakken rode ui en wat veldsla.