Toast met wortel hummus en geroosterde kerstomaten

Toast belegd met een smueïge wortel hummus en geroosterde kerstomaten!

Lunch
Servings
1 potje
Prep Time
20 min.
Cook Time
8-12 min.
Ingredients
12
Total Time
30 min.

Equipment

/

Ingredients

• 1 blikje kikkererwten (240 gram)

• 1 el tahini

• 5 el olijfolie

• 1 teen knoflook

• 100 gram wortels

• 1 el kurkuma

• 1 el komijn

• 1 tl paprikapoeder

• peper en zout

• optioneel: water

• enkele trossen kerstomaatjes

• 2-4 sneden volkoren brood

Instructions

1. Verwarm de oven voor op 200 graden.

2. Snijd de wortel in plakjes en kook deze gaar.

3. Spoel de kikkererwten af.

4. Doe de kikkererwten, olijfolie, tahini, wortel, knoflook, kurkuma, komijn en paprikapoeder in een keukenmachine (of meng met een staafmixer) en mix tot een gladde hummus. Te droog? Voeg wat water of olijfolie toe.

5. Breng goed op smaak met peper en zout.

6. Rooster de kerstomaten ongeveer 8-12 minuten in de oven.

7. Rooster de sneden volkoren brood in een broodrooster en beleg deze met de wortel hummus.

8. Werk af met de geroosterde kerstomaten.

Cookie Consent

Door op “OK” te klikken, gaat u akkoord met het opslaan van cookies op uw apparaat om de sitenavigatie te verbeteren, het sitegebruik te analyseren en te helpen bij onze marketinginspanningen. Bekijk ons privacybeleid voor meer informatie.