Geroosterde tomaten- paprikasoep

Zin in een snelle en makkelijke soep? Deze is klaar in slechts 20 minuten en zit boordevol smaak!

Lunch
Servings
2 porties
Prep Time
10 min.
Cook Time
10-12 min.
Ingredients
11
Total Time
20 min.

Equipment

/

Ingredients

• 250-400g kerstomaten

• 2 teentjes look

• 1 kleine ui

• 1 rode peper

• 1/2 rode paprika

• Verse tijm

• Verse basilicum

• Olijfolie

• Peper & zout

• Paprikapoeder

• Chilipoeder

• Optioneel: een scheutje lichte room

• Optioneel: 1 tas groentebouillon (afhankelijk van hoe dik je de soep wil)

• Optioneel: groene pesto

Instructions

1. Verwarm de oven voor op 220 graden.

2. Snijd de ui, rode peper en paprika in grove stukken.

3. Bekleed een bakplaat met bakpapier en besprenkel met olijfolie.

4. Voeg hieraan de kerstomaten, ui, rode peper, paprika, teentjes look, verse tijm en basilicum toe en roer even om.

5. Kruid met peper en zout.

6. Zet in de oven en rooster de groenten ongeveer 10-12 minuten.

7. Mix de geroosterde groenten (behalve de tijm) in een blender tot een egale massa.

8. Voeg wat groentebouillon toe als je de soep de dik vindt.

9. Breng de soep eventueel nog wat meer op smaak met peper, zout, paprika- en chilipoeder.

10. Werk af met een scheutje lichte room en groene pesto.

Cookie Consent

Door op “OK” te klikken, gaat u akkoord met het opslaan van cookies op uw apparaat om de sitenavigatie te verbeteren, het sitegebruik te analyseren en te helpen bij onze marketinginspanningen. Bekijk ons privacybeleid voor meer informatie.