Makkelijke pasta scampi

Eén van mijn favoriete gerechten, een gezonde pasta met scampi's en een heerlijke tomaat- paprikasaus!

Dinner
Servings
1 portie
Prep Time
10 min.
Cook Time
10-12 min.
Ingredients
11
Total Time
30 min.

Equipment

/

Ingredients

• 2 el olijfolie

• 2 à 3 handjes kerstomaten

• 2 teentjes knoflook

• 1 kleine ui

• 1 rode puntpaprika

• Gedroogde tijm

• Verse basilicum

• Peper en zout

• 70 à 80 g volkoren penne pasta (ongekookt)

• 5 à 8 scampi's

• Chilikruiden

• Optioneel: 1/2 el Parmezaanse kaas

Instructions

1. Verwarm de oven voor op 220 graden.

2. Snijd de ui en rode puntpaprika in grove stukken.

3. Bekleed een bakplaat met bakpapier en besprenkel met olijfolie.

4. Voeg hieraan de kerstomaten, knoflook, ui, rode puntpaprika, tijm, verse basilicum, peper en zout toe en roer even om.

5. Zet in de oven en rooster de groenten 10 à 12 minuten.

6. Kook ondertussen de volkoren pasta gaar volgens de bereidingswijze op de verpakking.

7. Maak de scampi's schoon en bak deze in een pannetje. Kruid met peper, zout en chilikruiden.

8. Als de groenten klaar zijn blend je deze tot een smeuïge massa. Breng nog wat beter op smaak indien nodig.

9. Meng de gekookte penne samen met de groentesaus en de scampi's.

10. Werk af met verse basilicum en eventueel wat geraspte Parmezaanse kaas.

Cookie Consent

Door op “OK” te klikken, gaat u akkoord met het opslaan van cookies op uw apparaat om de sitenavigatie te verbeteren, het sitegebruik te analyseren en te helpen bij onze marketinginspanningen. Bekijk ons privacybeleid voor meer informatie.