Mini cheesecake met framboos

Een verantwoord dessertje dat bestaat uit yoghurt, havermout, noten en fruit!

Dessert
Servings
5 à 6 stuks
Prep Time
30 min.
Cook Time
/
Ingredients
12
Total Time
5 uur

Equipment

/

Ingredients

• 20 gram walnoten

• 80 gram havermout

• 4 medjoul dadels

• 2 el kokosolie

• Kaneel

• 350-400 gram magere platte kaas of Skyr

• Enkele druppels vanille-extract

• 4 gelatineblaadjes

• 2-3 handen frambozen

• 1 el citroensap

• Optioneel: verse munt

• Optioneel: suikervrije slagroom

Instructions

1. Mix in een blender de noten, havermout, dadels, kokosolie en kaneel tot een plakkerig geheel. Duw het mengsel in muffinvormpjes en laat opstijven in de koelkast.

2. Doe de magere platte kaas of Skyr in een kom en neem een klein deeltje apart. Laat 3 gelatineblaadjes enkele minuten weken in koud water. Verwarm het kleine deeltje magere platte kaas of Skyr in een pannetje (niet te heet) en voeg hieraan de geweekte gelatineblaadjes toe. Laat oplossen en meng dit onder de rest van de kom.

3. Roer er enkele druppels vanille-extract door en giet het mengsel in de muffinvormpjes.

4. Laat minimum een uur opstijven in de koelkast.

5. Week terug een gelatineblaadje in koud water. Mix terwijl de frambozen fijn met het citroensap. Verwarm terug een deeltje op om de gelatine te doen oplossen. Giet dit in de muffinvormpjes over de opgesteven platte kaas en laat nog 2 à 3 uur opstijven.

6. Werk eventueel af met wat suikervrije slagroom en verse munt.

Cookie Consent

Door op “OK” te klikken, gaat u akkoord met het opslaan van cookies op uw apparaat om de sitenavigatie te verbeteren, het sitegebruik te analyseren en te helpen bij onze marketinginspanningen. Bekijk ons privacybeleid voor meer informatie.