Granola met hazelnoten en sinaasappel

Een crunchy granola met hazelnoten en sinaasappel, perfect voor de winterdagen!

Ontbijt
Servings
1 grote bokaal
Prep Time
10 min.
Cook Time
25-30 min.
Ingredients
10
Total Time
40 min.

Equipment

/

Ingredients

• 120 gram havervlokken

• 50 gram hazelnoten

• 25 gram pecan noten

• 6 medjoul dadels

• 2 el honing of agave siroop

• 4 el water

• 1 tl vanille extract

• 4 el vers sinaasappelsap

• rasp van de schil van 1/4e sinaasappel

• Griekse yoghurt of Skyr natuur

Instructions

1. Verwarm de oven voor op 180 graden.

2. Doe de havervlokken, pecan en hazelnoten in een kom.

3. Voeg de honing of agave siroop toe aan het water en roer los.

4. Meng dit samen met het sinaasappelsap, de sinaasappelzeste en het vanille extract door het havermengsel.

5. Laat de dadels even weken in warm water en snijd ze in kleine stukken.

6. Verspreid de granola over een bakplaat met bakpapier en bak deze in 25 à 30 minuten krokant en goudbruin. Voeg de stukjes dadels pas toe op de helft van de baktijd. Schep de granola dan ook even om.

7. Laat de granola afkoelen en bewaar deze in een luchtdichte pot.

8. Eet de granola samen met wat yoghurt en vers fruit.

Cookie Consent

Door op “OK” te klikken, gaat u akkoord met het opslaan van cookies op uw apparaat om de sitenavigatie te verbeteren, het sitegebruik te analyseren en te helpen bij onze marketinginspanningen. Bekijk ons privacybeleid voor meer informatie.