Bloemkoolnuggets met yoghurtdip

Een heerlijk vega tussendoortje, bloemkoolnuggets met een lekkere yoghurt-knoflookdip!

Snacks
Servings
1 à 2 porties
Prep Time
15 min.
Cook Time
15-20 min.
Ingredients
15
Total Time
30 min.

Equipment

/

Ingredients

• 1/2 bloemkool

• 1 tas havermout

• 200ml amandelmelk

• Paprikapoeder

• Chilipoeder

• Knoflookpoeder

• Gemalen gember

• Peper & zout

• 150-200g Griekse yoghurt of Skyr natuur

• 1 tl mosterd

• 1 teentje knoflook

• Verse peterselie

• Verse bieslook

• Kappertjes naar smaak

• Zilveruitjes naar smaak

Instructions

1. Verwarm de oven voor op 200 graden.

2. Snijd de bloemkool in kleine stukken.

3. Meng door de amandelmelk de paprika-, chili- & knoflookpoeder, peper, zout en een klein beetje gemalen gember. Kruid voldoende!

4. Maal de havermout iets fijner samen met paprikapoeder, peper en zout.

5. Dompel de stukjes bloemkool eerst onder in het amandelmelk-kruidenmengsel en daarna in de gemalen havermout.

6. Plaats de stukjes op een bakplaat met bakpapier en zet in de oven voor ongeveer 15-20 minuten (afhankelijk van de dikte van de stukken).

7. Pers ondertussen de knoflook en snijd de verse peterselie, bieslook, kappertjes en zilveruitjes fijn.

8. Voeg dit toe aan de Griekse yoghurt of Skyr samen met de mosterd. Breng goed op smaak met peper en zout!

9. Serveer de bloemkoolnuggets samen met de yoghurtdip.

Cookie Consent

Door op “OK” te klikken, gaat u akkoord met het opslaan van cookies op uw apparaat om de sitenavigatie te verbeteren, het sitegebruik te analyseren en te helpen bij onze marketinginspanningen. Bekijk ons privacybeleid voor meer informatie.