1. Verwarm de oven voor op 200 graden.
2. Snijd de bloemkool in kleine stukken.
3. Meng door de amandelmelk de paprika-, chili- & knoflookpoeder, peper, zout en een klein beetje gemalen gember. Kruid voldoende!
4. Maal de havermout iets fijner samen met paprikapoeder, peper en zout.
5. Dompel de stukjes bloemkool eerst onder in het amandelmelk-kruidenmengsel en daarna in de gemalen havermout.
6. Plaats de stukjes op een bakplaat met bakpapier en zet in de oven voor ongeveer 15-20 minuten (afhankelijk van de dikte van de stukken).
7. Pers ondertussen de knoflook en snijd de verse peterselie, bieslook, kappertjes en zilveruitjes fijn.
8. Voeg dit toe aan de Griekse yoghurt of Skyr samen met de mosterd. Breng goed op smaak met peper en zout!
9. Serveer de bloemkoolnuggets samen met de yoghurtdip.